Yaprak Sarması Tarifi İcin Malzemeler
*1 kilo asma yaprağı
İc harcı:
*2 su bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı dolmalık pirinc
*2 soğan
*4 yemek kaşığı biber salcası
*4 yemek kaşığı biber salcası
*1 yemek kaşığı pul biber
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı tuz
Sosu icin:
*1 tatlı kaşığı biber salcası
*1 tatlı kaşığı domates salcası
*2 su bardağı sıcak su
*Sıcak su (Sonradan eklenicek)
Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Yapraklar yıkanır geniş bir kapta kaynar su icinde 5 dk rengi değişene kadar bekletilir
*Soğuk suda tekrar yıkanıp suzdurulur
*Soğan kucuk kucuk doğranır sıvı yağda kavrulur
*Pembeleşince salca eklenir biraz daha kavrulur
*Baharatlar eklenir
*Yıkanmış pirincte koyulur 2 dk kavrulup ocaktan alınır
*Maydanoz eklenir sıcağı ile kapağı kapatılır 20 dk dinlendirilir
*Dinlendikten sonra yaprakları alıp sarılır tencereye dizilir
*Salcalı su hazırlayıp uzerine gezdirilir
*Ustunu kapatıcak şekilde kaynar suda eklenir ve bir porselen tabak ters cevirilip uzerine kapatılır altı kısık, kapağını kapatıp 40 dk ile 1 saat arası pişirilir 10 dk dinlendirilir Afiyet olsun
*1 kilo asma yaprağı
İc harcı:
*2 su bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı dolmalık pirinc
*2 soğan
*4 yemek kaşığı biber salcası
*4 yemek kaşığı biber salcası
*1 yemek kaşığı pul biber
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı tuz
Sosu icin:
*1 tatlı kaşığı biber salcası
*1 tatlı kaşığı domates salcası
*2 su bardağı sıcak su
*Sıcak su (Sonradan eklenicek)
Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Yapraklar yıkanır geniş bir kapta kaynar su icinde 5 dk rengi değişene kadar bekletilir
*Soğuk suda tekrar yıkanıp suzdurulur
*Soğan kucuk kucuk doğranır sıvı yağda kavrulur
*Pembeleşince salca eklenir biraz daha kavrulur
*Baharatlar eklenir
*Yıkanmış pirincte koyulur 2 dk kavrulup ocaktan alınır
*Maydanoz eklenir sıcağı ile kapağı kapatılır 20 dk dinlendirilir
*Dinlendikten sonra yaprakları alıp sarılır tencereye dizilir
*Salcalı su hazırlayıp uzerine gezdirilir
*Ustunu kapatıcak şekilde kaynar suda eklenir ve bir porselen tabak ters cevirilip uzerine kapatılır altı kısık, kapağını kapatıp 40 dk ile 1 saat arası pişirilir 10 dk dinlendirilir Afiyet olsun