
Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet soğan (ben kullanmadım dilerseniz siz kullanabilirsiniz)
- 1 bardak pirinç
- 1 barda bulgur
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 baş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- Kimyon
- Tuz
- 500 gram salamura yaprağı
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Su
Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yapraklarımızı ılık suya koyuyoruz tuzu çıksın diye.
- Daha sonra pirinçlerimizi yıkıyoruz bulgurumuzla karıştırıyoruz başka gereçleri içerisine koyup güzelce harmanlıyoruz.
- Yapraklarımızı güzelce durulayıp süzdükten sonra sarmaya başlayalım .
- Sarmalarımız bittikten sonra üzerine yarım çay bardağı zeytin yağı gezdirelim.
- Daha sonra kaynar suyumuzu ekleyip ocağın üzerine alalım ve pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra 5dk dinlendirelim afiyet olsun ????.