Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg pirinç
- 4 büyük soğan
- 4 büyük domates rendesi
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım demek taze nane
- 200 adet asma yaprağı
Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yaprakları kısa bir müddet kaynar suya batırın kenara alın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Pirinci yıkayıp tencereye ek edip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
- Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber koyup karıştırın.
- Yeşillikler ve kuru baharatlar eklenip karıştırılıp ocak kapatılır.
- Ocak kapalıyken 1 su bardağı su ekleyip karıştırıp 1 saat dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen iç materyal haşlanan yapraklara sarılır.
- Tencereye dizilen sarmalar üzerine zeytinyağı ve 1 su bardağı su ekleyip üzerine tabak kapatarak kısık ateşte yarım saat pişirilir.