Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarması

Yaprak Sarması
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yaprak-sarmasi.jpg

Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 1 adet iri soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı mercimek
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Biber
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç dereotu
Sosu İçin
  • 2yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel pirinçleri güzelce yıkayıp süzgeçle süzüyoruz.
  2. Genişçe bir tavaya zeytinyağı koyup üzerine robotta çektiğimiz soğanı ekleyip kavuruyoruz.
  3. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Pirinç ve bulguru ve mercimeği ekleyip karıştırıyoruz sıcak su tüm baharatını da ek edip tadını denetim edip kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene dek pişiriyoruz. Ocaktan alıp maydanoz ve dere otunu de ekleyip kavuruyoruz.
  5. Elimizin altına bir tahta koyup üzerine yapraktan bir adet alıp yerleştiriyoruz geniş yerine 1 tatlı kaşığı koyup evvel harcın üzerine yaprağı pır kere kapatıp kenarlarındaki uzun kalan kısmı içe yanlışsız kapatıp yuvarlıyoruz.
  6. Sıkı bir biçimde yaprakları yan yana dizerek tüm tencereyi dolduruyoruz ve sonrada yüksek ateşte pişiriyoruz.
  7. Üzerinide istediğiniz üzere soslayabilirsiniz.
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt