Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarması

Yaprak Sarması
0
58

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram asma yaprağı
Sarmanın iç harcı için:
  • 1 demet doğranmış maydanoz
  • 1 demet doğranmış dereotu
  • 1 demet yaprakları doğranmış taze nane
  • 2,5 su bardağı yıkanmış pirinç
  • 3 adet büyük uzunluk rendelenmiş domates
  • 2 adet büyük uzunluk rendelenmiş soğan
  • 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 – 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Malzemeleri sırayla ekleyip karıştırdıktan sonra harcımız hazır.
  2. Daha sonra evvelden suya koyduğum salamura yaprakları süzüp sarmaya başlıyoruz.
  3. Sarma süreci bittikten sonra tencereye koyuyoruz. Koyduktan sonra üstüne dilimlenmiş limon ekliyoruz.
  4. Daha sonra sebzeli baharatlı çeşni ekliyoruz (yoksa tuz koyun).
  5. Sonra sarmaların üstünü tabakla kapatıp sarmaların üstünü biraz geçicek kadar kaynamış suyu ekliyoruz ve sarmaları ocağa alıyoruz.
  6.  Kısık ateşte piştikten sonra zeytinyağlı sarmalarımız hazır. Afiyetler olsun!????❤️.
Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler Yeteri kadar lahana (yaklaşık 500-600 gr)1 adet soğan250 gram kıyma2 diş sarımsak1 çorba kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 su bardağı bulgur-pirinç (ben yalnızca bulgur kullanıyorum siz isterseniz yalnızca pirinç yahut bulgur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Etli Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller 1 kg yağsız kıyma ( yağlı da kullanılabilir )4 adet orta uzunluk soğan1 yemek kaşığı dolusu salça1 yemek kaşığı dolusu biber sos5 yemek kaşığı sıvı yağBi tutam maydanoz1 buçuk su bardağı pirinç1 avuç düğüTuz, karabiber, pulbiber, kimyonYeteri kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Üzüm Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 kg Tokat üzüm yaprağı Sarma iç malzemesi için; 2 su bardağı pirinç1 su bardağı ince bulgur3 orta boy kuru soğan2 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağYarım demet maydanozYarım demet dereotu1.5 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Lahana Sarması ( Aradığınız Tarif ) Tarifi İçin Malzemeler 1 tane orta boy sarmalık lahana2.5- 3 su bardağı pirinçYarım su bardağı bulgurYarım su bardağı ayçiçek yağı veya zeytin yağı1,5kuru soğan1 büyük diş sarımsak1 yemek kaşığı salça1 rendelenmiş domatesYarım demet maydanoz (1 demet de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 kg salamura yaprak2 büyük fincan pirinç1 su bardağı zeytinyağı2 tane kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1/2 (yarım) bağ taze soğan1 demet maydanoz1 demet dereotu1/2 (yarım) demet nane2 çay kaşığı karabiber2 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt