Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram asma yaprağı
- 1 demet doğranmış maydanoz
- 1 demet doğranmış dereotu
- 1 demet yaprakları doğranmış taze nane
- 2,5 su bardağı yıkanmış pirinç
- 3 adet büyük uzunluk rendelenmiş domates
- 2 adet büyük uzunluk rendelenmiş soğan
- 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 – 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri sırayla ekleyip karıştırdıktan sonra harcımız hazır.
- Daha sonra evvelden suya koyduğum salamura yaprakları süzüp sarmaya başlıyoruz.
- Sarma süreci bittikten sonra tencereye koyuyoruz. Koyduktan sonra üstüne dilimlenmiş limon ekliyoruz.
- Daha sonra sebzeli baharatlı çeşni ekliyoruz (yoksa tuz koyun).
- Sonra sarmaların üstünü tabakla kapatıp sarmaların üstünü biraz geçicek kadar kaynamış suyu ekliyoruz ve sarmaları ocağa alıyoruz.
- Kısık ateşte piştikten sonra zeytinyağlı sarmalarımız hazır. Afiyetler olsun!????
.