Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yaprak
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı kırık pirinç
- 6 kısım yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 1 er tatlı kaşığı pulbiber karabiber nane tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Pişerken 1 çay bardağı zeytin yağı
Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önceden pirinç ve bulgurumu güzelce ılık suda yıkayıp, biraz sıcak suda bekletip, süzüyorum. Bir kaba alıp, tavaya sıvı yağı alıp, domates ve biber salçamı alıp, kavuruyorum.
- Pirinç ve bulgur karışımın üzerine ek edip, üzerine ince ince doğranmış maydanoz nane ve yeşil soğanı ek ediyorum baharatlarıda ekleyip, karıştırıp 10 dk dinlendirip, yapraklarını parlak istikameti dışa gelecek halde klasik sarıyorum.
- Uygun bir tencereye döşeyip üzerine 3 su bardağı suyu gezdirip, limon dilimlerinide döşeyip, ocağı alıyorum.
- Biraz kaynadıktan sonra zeytin yağı gezdirip kısık ateşte 40 dk kadar pişiriyorum. Yarım saat dinlendikten sonra servise sunuyoruz afiyet olsun ????
Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı