![yaprak-ve-lahana-sarmasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/03/yaprak-ve-lahana-sarmasi.jpg)
Yaprak Ve Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet deri otu
- 3 su bardağa pirinç
- 3 büyük boy domates (Rendelenmiş)
- 1-2 kaşık salça domates yada biber istediğine bağlı
- Tuz
- Kara biber
- 1 çay bardağa zeytin yağı
- Üzüm yaprağı
- Lahana
- Su
Yaprak Ve Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba arkadaşlar! Benim üzüm yaprak tuzlu olduğu için tuz koymadım, yapraklar bitikten sonra koymuştum !
- ilk olarak güzelce pirinci yıkayın, soğanı küçük küp olarak doğrayan, maydanoz ve dereotu ince ince kıyın ve rendelenmiş domatesleri pirince ekleyin. Karabiber, tuz, Salçayı ve yağı ekleyip iyice karıştırın.
- Lahanaları tek tek yaprağından ayırıp 5-7 dakika suda haşlayın Haşlanmış lahanalara muska halinde ve parmak şeklinde sarabilirsiniz, üzüm yapraklarıda ince parmak şeklinde sarin, tencereye güzelce dizin,
- Sonra şu ekleyin, 2-2,5 bardak su (Tencereye bağlı değişir) benim büyüktü, sarmaların üzerine bir pasta tabağıyla kapatın,
- Kaynamaya başlayınca tencere altın kısın, kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin, şimdiden deneyen herkese afiyet olsun