Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaralıya Karga Tulumba Müdahale Felç Ediyor

Yaralıya Karga Tulumba Müdahale Felç Ediyor

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bilinçsiz Ilk Yardım Felç Ediyor
Karga Tulumba İlkYardım Felç Ediyor
Yaralıya Ilk Destek Nasıl Olmalı

Trafik kazalarında yaralılara müdahalede en fazla yapılan kusur, kişiyi ne olursa olsun bir an önce sağlık durumu kuruluşuna götürmeye çalışmaktırBirincil takviye bilgisi olmayan kişilerin trafik kazası geçiren yaralıya müdahalesi, sık sık omurilik zedelenmesi sonucu felçlere niçin olmaktadır

Zehirlenme, minik çaplı yaralanma gibi vakalarda hastanın herhangi biri göre herhangi bir araçla profesyonel müdahalenin yapılacağı sağlık kuruluşana tez olarak götürülmesi gerekmektedir

kanamalı durumlarda kanayan bölgeye pak bir bezle tampon yapılması ya da kanayan bölgenin turnike sistemiyle üst kısımdan sıkılarak bağlanması gerekmektedir

Trafik kazalarında ise kaza esnasında vücutta nasıl bir travmanın geliştiğinin, gerekli tetkikler yapılmadan bilinemeyeceğinden yaralının kaza sonrası pozisyonunu başkalaşmak bile ölümcül sakıncalar doğurmaktadir

Yaralıya hatalı müdahalenin fena sonuçları aralarında, felç eden omurilik zedelenmeleri birinci sırada geliyor

Trafik kazalarında yaralılara müdahalede azami yapılan kusur, kişiyi ne olursa olsun bir önce sıhhat kuruluşuna götürmeye çalışmaktır Bütün uyarılara rağmen, kaza uygun toplanan kişilerin yaptığı birincil meslek genellikle, zarar görmüş veya yaralıları aracın içinden çıkarmaya niyetlenmek, araçtan dışarı fırlayan yaralıları ise, bir an önce herhangi bir vasıtayla hastane kaldırmaya kastetmek oluyor Yaralıya en kısa sürede yapılacak doğru müdahale yaşam kurtardığı gibi, ilk yardım bilgisi olmayan kişinin yapacağı müdahale ise yaralıya 'son darbe' olabilir Trafik kazasından yaralı olarak kurtulan bir birey kaza sonrası yanlış ilk yardım müdahalesi nedeniyle hayatını kaybedebiliyor bu nedenle birincil takviye bilgisi olmayan şahısların şahit oldukları trafik kazaları sonrasında hemen 112 Acele Afiyet hattı nı aramaları en içten davranıştır *

858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt