elektronikci
FD Üye
Yarım Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin ocakta hafif eritilip
- 2 yumurta birinin sarısı üstüne ayrılır
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 3.5 su bardağı un
- Rendelenmiş peynir
- Maydanoz
- Çörek otu
Yarım Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurt, süt, sıvı yağ, margarin,sirke uygun kaba alınıp karıştırılır.
- Akabinde un, kabartma tozu, peynir, maydanoz, çörek otu istenilen ölçüde eklenir.
- Hamur kulak göğsü kıvamında olunca küçük bezeler alınıp yuvarlanır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
- 200 derece fırında 20 dk pişirilir.