Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yarma (Buğday) Çorbası

Yarma (Buğday) Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
yarma-bugday-corbasi.jpg

Yarma (Buğday) Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 150 gram yarma (buğday)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 tatlı k tuz
  • 6 su bard su
  • 3 yemek kaşığı kemik suyu
Üzeri için:
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yarma (Buğday) Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle 150 gram yarma haşlanır.
  2. Tencereye 6 su bardağı su ve haşladığımız yarmayı suyu ile birlikte tencereye ek edilir ve kaynamaya bırakılır.
  3. Başka bir kapta un ,yumurta sarısı ,yoğurt ve tuz boza kıvamına gelene kadar karıştırılır. Şayet katı olursa çorbanın suyundan bir kepçe ek edilir.
  4. Kaynayan suya hazırladığımız karışım yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırılarak ek edilir. 10 dk daha kaynatıp altı kapatılır.
  5. Servis esnasında tereyağ ve kırmızı biberi hazırladığımız karışım üzerine gezdirilir. Afiyet olsun????‍????.
Yarma (Buğday) Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yarmaYarım su bardağı fasulye içi yada barbunya1,5 litre su1 büyük kase yoğurt1,5 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; 2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı nane Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Fasulyeli Yarma Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı yarma1,5 çay bardağı kuru fasulye2 litre su1 çay bardağı sıvı yağ1 adet büyük uzunluk kuru soğan1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı pul biberYarım çay bardağı mısır1 avuç reyhan yaprağıGereğince tuz Fasulyeli Yarma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Garantili Yarmalı Ayran Çorbası (Yoğurt Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı yarma (buğday)4-4, 5 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 yumurta sarısı2 dolu yemek kaşığı un3-3, 5 su bardağı yoğurt1,5 dolu yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet kuru soğan3 tatlı kaşığı kuru nane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu ) Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı haşlanmış yarma buğday5 su bardağı yoğurt (Süzme yoğurtla daha hoş olur)1 adet yumurta2 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağı haşlanmış nohutNaneTuzSıcak su 2,5 litre Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
182
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı yarma buğday5-6 su bardağı su4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt2 su bardağı su Sosu için; 2-3 diş sarımsak3 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 tatlı kaşığı nane Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı Yarma buğdayı yıkayalım düdüklü tenceremize alalım ve suyumuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt