Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaş Pasta (İpeksi Kremasıyla Pamuk Pandispanyalı Enfes)

Yaş Pasta (İpeksi Kremasıyla Pamuk Pandispanyalı Enfes)
0
62

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
yas-pasta-ipeksi-kremasiyla-pamuk-pandispanyali-enfes.jpg

Yaş Pasta (İpeksi Kremasıyla Pamuk Pandispanyalı Enfes) Tarifi İçin Malzemeler


Pandispanyası için
  • 5 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için
  • 4 yemek kaşığı un ( tepeleme )
  • 5 yemek kaşığı şeker(isteyen artırabilir)
  • 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket çiğ krema ( yarısını kullanıyoruz kıvamını ayarlamak ıcın azar azar eklıyoruz mutlaka )
  • 80 gram bıtter çikolata
  • 3-4 yemek kaşığı toz krem şanti
  • Not: ipeksi kremayı her tür aralarında kullanabılirsiniz
Arası için
  • Draje çikolata meyve (tercih sizin )
Dış kaplaması için
  • 2 paket sade krem şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
Süslemek için
  • Hindistan cevizi
  • Keki ıslatmak ıcın
  • 1çay bardağı süt
  • 1yemek kaşığı şeker

Yaş Pasta (İpeksi Kremasıyla Pamuk Pandispanyalı Enfes) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kremasını hazırlıyoruz vakit varsa birgece mutlaka buzdolapta bekletelim baktınız yoksa 4-5 saat bekletelim.Kremamız için tereyağ vanilya çikolatası toz santisi kreması hariç diğer malzemeleri tencereye alalım karıştıralım.
  2. Kaynamaya başlayınca tereyağı vanilya çikolatasını ekleyelim hızlıca karıştıralım.
  3. Ocaktan alalım soğumaya bırakalım. Oldukça çok katı krema olacak sizi endişe ettirmesin.
  4. Üzeri hava almayacak şekilde streçle kaplayalım buzdolabında vakit yoksa 4-5 saat yoksa bir gece dinlendirelim kremayı.
  5. Kullanacağımız zaman kremamıza çığ kremadan yarısını ekleyip mikserle 4. 5 dakika güzelce çırpalım burda kremamızı nasıl kıvam istiyorsanız o şekilde çiğ kremadan ekleme yapıyoruz ben yarısını kullandım pastamın içerisinde aşırı akışkan yapmadım en son olarak toz krem şanti ekleyelim çırpalım ipeksi kıvam da oluyor.
  6. Pandispanyamız için.Öncelikle oda ısısında olan yumurtaların sarı beyazını ayıralım. Beyazların çırpma kabına alalım.
  7. Üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ile şekerin yarısını ilave edip mikserle kar kopuk olana denk çırpalım kabından düşmeyecek şekilde köpük köpük olacak.
  8. Sarıları başka çırpma kabına alalım üzerine şekerini ve sıcak suyunu yavaş yavaş ilave edelim köpük köpük olana denk çırpalım.
  9. Diğer kuru malzemeleri unu kabartma tozunu ,nişastayı, vanilyayı başka kapta karıştıralım mutlaka iki defa eleyelim .
  10. Yumurta sarısı olan kabımızın içerisine elediğimiz malzemelerin üçte birini ekleyip yumurta aklarından da içte birimi ekleyip spatula yardımı ile köpükleri söndürmeden karıştırıyoruz.
  11. Aynı işlemi malzemeler bitene denk yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
  12. 20 cm çember kalıbımın içine yağlı kağıdı kesip içerisini kaplıyoruz yapışmasının yumurta akından az miktar sürüyoruz ve alt tabanına da çemberi sıkıca sarıyoruz pandispanyamızı döküyoruz.
  13. 170 derecelik fırında 40 -45dk fırının ağzını açmadan pişiriyoruz.
  14. Kekimizi piştiğinden emin olduktan sonra alıyoruz sönmemesi için kekimiz hazırdır 4-5 eşit parçaya kesiyoruz alt tabanını sütle şeker karışımdan ıslatıyoruz az miktar.
  15. Hazırladığımız kremamızdan bir miktar sıkıyoruz.
  16. Üzerine meyve draje ekliyoruz tekrar ikinci kekimizi koyuyoruz tekrar ıslıyoruz tekrar krema ekliyoruz işlem bitene kadar devam edelim çember kalbimizi geçirelim.
  17. Üzerine 4-5 saat dinlendirelim en son olarak hazırladığımız krem şantimizden komple sürelim. Spatula yardımı ile pastamızın etrafını (burda spatulamı her sürdüğünde mutlaka yıkıyoruz ıslak olması için pastamız düzgün olması için )
  18. İsteğe göre üzerini süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi ile krem şantiyi renklendirip süsledim.
  19. 2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır afiyet olsun herkese ????.
Yaş Pasta (İpeksi Kremasıyla Pamuk Pandispanyalı Enfes) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt