Yaş Pasta (İpeksi Kremasıyla Pamuk Pandispanyalı Enfes) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için
- 5 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı un ( tepeleme )
- 5 yemek kaşığı şeker(isteyen artırabilir)
- 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket çiğ krema ( yarısını kullanıyoruz kıvamını ayarlamak ıcın azar azar eklıyoruz mutlaka )
- 80 gram bıtter çikolata
- 3-4 yemek kaşığı toz krem şanti
- Not: ipeksi kremayı her tür aralarında kullanabılirsiniz
- Draje çikolata meyve (tercih sizin )
- 2 paket sade krem şanti
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- Hindistan cevizi
- Keki ıslatmak ıcın
- 1çay bardağı süt
- 1yemek kaşığı şeker
Yaş Pasta (İpeksi Kremasıyla Pamuk Pandispanyalı Enfes) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremasını hazırlıyoruz vakit varsa birgece mutlaka buzdolapta bekletelim baktınız yoksa 4-5 saat bekletelim.Kremamız için tereyağ vanilya çikolatası toz santisi kreması hariç diğer malzemeleri tencereye alalım karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tereyağı vanilya çikolatasını ekleyelim hızlıca karıştıralım.
- Ocaktan alalım soğumaya bırakalım. Oldukça çok katı krema olacak sizi endişe ettirmesin.
- Üzeri hava almayacak şekilde streçle kaplayalım buzdolabında vakit yoksa 4-5 saat yoksa bir gece dinlendirelim kremayı.
- Kullanacağımız zaman kremamıza çığ kremadan yarısını ekleyip mikserle 4. 5 dakika güzelce çırpalım burda kremamızı nasıl kıvam istiyorsanız o şekilde çiğ kremadan ekleme yapıyoruz ben yarısını kullandım pastamın içerisinde aşırı akışkan yapmadım en son olarak toz krem şanti ekleyelim çırpalım ipeksi kıvam da oluyor.
- Pandispanyamız için.Öncelikle oda ısısında olan yumurtaların sarı beyazını ayıralım. Beyazların çırpma kabına alalım.
- Üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ile şekerin yarısını ilave edip mikserle kar kopuk olana denk çırpalım kabından düşmeyecek şekilde köpük köpük olacak.
- Sarıları başka çırpma kabına alalım üzerine şekerini ve sıcak suyunu yavaş yavaş ilave edelim köpük köpük olana denk çırpalım.
- Diğer kuru malzemeleri unu kabartma tozunu ,nişastayı, vanilyayı başka kapta karıştıralım mutlaka iki defa eleyelim .
- Yumurta sarısı olan kabımızın içerisine elediğimiz malzemelerin üçte birini ekleyip yumurta aklarından da içte birimi ekleyip spatula yardımı ile köpükleri söndürmeden karıştırıyoruz.
- Aynı işlemi malzemeler bitene denk yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
- 20 cm çember kalıbımın içine yağlı kağıdı kesip içerisini kaplıyoruz yapışmasının yumurta akından az miktar sürüyoruz ve alt tabanına da çemberi sıkıca sarıyoruz pandispanyamızı döküyoruz.
- 170 derecelik fırında 40 -45dk fırının ağzını açmadan pişiriyoruz.
- Kekimizi piştiğinden emin olduktan sonra alıyoruz sönmemesi için kekimiz hazırdır 4-5 eşit parçaya kesiyoruz alt tabanını sütle şeker karışımdan ıslatıyoruz az miktar.
- Hazırladığımız kremamızdan bir miktar sıkıyoruz.
- Üzerine meyve draje ekliyoruz tekrar ikinci kekimizi koyuyoruz tekrar ıslıyoruz tekrar krema ekliyoruz işlem bitene kadar devam edelim çember kalbimizi geçirelim.
- Üzerine 4-5 saat dinlendirelim en son olarak hazırladığımız krem şantimizden komple sürelim. Spatula yardımı ile pastamızın etrafını (burda spatulamı her sürdüğünde mutlaka yıkıyoruz ıslak olması için pastamız düzgün olması için )
- İsteğe göre üzerini süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi ile krem şantiyi renklendirip süsledim.
- 2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır afiyet olsun herkese ????.