
Yaş Pasta Kedidilli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre + 1 bardak süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Kibrit kutusu kadar tereyağı yada margarin
- 1 paket vanilya
- 2 paket kedidili
- Çikolata
- Muz
- Çilek
- Çikolata
Yaş Pasta Kedidilli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun tencere içerisine 1lt. Sütü şekeri unu ve nişastayı koyup güzelce çırpıyoruz ve ocağa alıyoruz.
- Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilya koyup mikserle güzelce karıştırıyoruz.
- Kedi dillerini kalıbın boyuna göre kesiyoruz.
- 1 bardak sütümüze kestiğimiz kedidilinin şeker taraflarını batırıp kalıbın etrafına diziyoruz. Fazlalık taraflarını da zaman zaman zemine koyuyoruz böylelikle dizdiğimiz kedi dilleri devrilmiyor.
- Dizilim bittikten sonra zeminin tamamını süte batırdığımız kedidilleriyle kaplıyoruz.
- Muhallebimiyi tekrar karıştırıyoruz kalıplaşmaması için ve yarışını döküyoruz ve her yere eşit yayıyoruz.
- Üzerine damla çikolata yada normal çikolatayı bıçakla kesip koyabilirsiniz dilerseniz meyvede koyabilirsiniz.
- Üzerine tekrar süte batırılan kedi dili döşeyip kalan muhallebinin hepsini döküp düzeltiyoruz.
- Soğuduktan sonra üstünü kapatıp dolapta en az 4 saat bekletiyoruz.
- Daha sonra dilerseniz meyveyle dilerseniz süsleme çikolatalarla süsleyebilirsiniz.
- Kalıbı dikkatlice çıkarıp bir şeritle bağlıyoruz.Afiyet olsun ????.
Yaş Pasta Kedidilli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı