Yaş Pasta (Kolay Ancak Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için;
- 3 yumurta
- 1 su bardığı şeker
- 1 paket buğday nişastası (200 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- Çilek
- Muz
- Damla çikolata
- Eritilmiş çikolata
- İsteğe bağlı üzerine ne konulmak istiyorsa size kalmış
Yaş Pasta (Kolay Lakin Lezzetli) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup köpürünceye kadar çırpıyoruz.
- Buğday nişastasını ekliyoruz.
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpıyoruz.
- Daha sonra yuvarlak kek kalıbına döküyoruz ben kelepçeli kek kalıbı kullanıyorum.
- Yağlı kağıt serip bütün materyalleri döküyoruz ve bir kaç kez kalıbı yere vuruyoruz içerde baloncuk kalmaması için.
- 180 derece de 25 dk pişiriyoruz.
- Pandispanya pişince biraz soğuktan sonra ortadan ikiye ayırıyoruz ve sütle biraz ıslatıyoruz.
- Ben ortasına muz ve çileği blenderdan çekip ortasına hoş tat versin diye yeterlice çırptım isteğe bağlı.
- Pastayı ikiye ayırdıktan sonra ortasına krem şanti sürüp istenilen meyveyi döşüyoruz.
- Pastanın öteki kısmını üzerine kapatıp krem şanti sürüp meyveleri yerleştiriyoruz, çikolata sosunu kenarlara akacak formda döküyoruz.
- Son olarak damla çikolata koyup pastamızı bitiriyoruz.