
Yaş Pasta Lezetinde Tavada Burowni Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 bardak şeker
- Yarım bardak sıvı yağ
- Yarım bardak ılık su
- 1 bardak sulu yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat olmasada sorun olmaz bir kaç damla limon suyu
- 1.5 tatlı kaşığı kakao
- 2.5 bardak un
- Tavayı yağlamak için margarin
- Bardak ölçüm büyük çay bardağı
- 1.5 su bardağı süt 200 ml bardak ölçüm
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı şeker
- Üzeri için hindistan cevizi ben muzda kulandım siz dilediğiniz üzere süsleyin
Yaş Pasta Lezetinde Tavada Burowni Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sıvı materyalleri kabımıza alıyoruz, çırpıyoruz sonra unumuzu kakaoyu ek edelim, çırpalım. Geri kalan malzemeyi ekleyelim karıştıralım. Tavamızı soğuk margarinle yağlayalım kekimizi tavaya dökelim.
- Üzerine kapak kapatalım 4 kat folyoyu tavanın altına koyalım en ufak ocağın bir büyüğünde pişirelim evvel 5 dk altı kısık sonra söndürür üzere kısa bildiğimiz kadar kısalım 20 dk sonra denetim edelim kekimiz kendini çekince altını kapatalım.
- Dilerseniz üzerine yağlı kağıt koyup, bir alt üst yapa bilirsiniz sonra tabağa alalım birinci sıcağı çıkınca sütlü malzemeyi çırpıp, üzerine dökelim.
- Oda ısısına gelince dolaba kaldıralım soğuyunca üzerini süsleyip servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.