Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 3-4 yemek kaşığı süt
- 2 adet muz
- Damla çikolata
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krem şanti
Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanyası yüzde yüz tutan bir yaş pasta tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz ???? sadece dikkat etmeniz gereken pandispanya için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması ve unumuzu elemeniz.
- Pandispanya için; önce yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpalım, daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpalım ve yağlanmış kelepçeli kalıbımıza harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkarmadan önce mutlaka kürdan testi yapalım. Fırından çıkan pandispanyamızı soğuması için kenara alalım.
- Kremamız için tereyağı ve kremşanti hariç tüm malzemeleri ocağa alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim, ocağı kapatmaya yakın tereyağını ekleyip karıştıralım ve ılımaya bırakalım, ılıdıktan sonra kremşantimizi ilave edip mikser ile çırpalım.
- Pandispanyamızı ortadan ikiye keselim ve üst kısmı servis tepsimize koyalım üzerini süt ile ıslatıp, kremamızı döküp, iyice yayalım ve dilimlenmiş muz ve damla çikolatamızı yerleştirip pandispanyamızın diğer parçasını da üzerlerine yerleştirelim.
- Dolapta soğumuş olan bir bardak süt ile kremşantimizi iyice çırpalım ve pastamızı bununla kaplayalım.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim ve daha sonra servis edelim.