Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanyası;
- 8 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı buğday yahut mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yahut 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Muz
- Süt krema
- Bitter çikolata
- File badem
Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
- Pandispanya yapılış : yumurta ve şekeri 8 dakika çırpıyoruz.
- Sonra unu ve kabartma tozunu 8 dakika çırpıyoruz.
- Kek kalıbının altına pişirme kağıdını yerleştirip karışımı kalıba döküyoruz.
- Fırını 160 dereceye ayarlayıp 5 dakika evvelden ısıtmaya başlayalım.
- Fırına verdiğimi pandispanya yı hiç açmadan 30 dk pişiriyoruz.
- Püf noktası pandispanya kekini fırından aldığımız üzere pişirme kağıdını beklemeden çıkartın.
- Bu ortada karışımı ikiye bölerek yaptım. 2 başka pandispanya pişirdim.
- Kremanın yapılışı ; tereyağ hariç her şeyi karıştırıp kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ekliyoruz.
- Kremayı soğuyana kadar kabuklanmaması için ortada karıştırın.
- Pandispanyanın ortasına ve üzerine kremayı eşit derecede paylaştırıp kaplıyoruz.
- İsterseniz ortasına meyve de koyabilirsiniz. Ben muz koydum.
- Dışı için süt kremayı bir kapta kaynatmadan ısıtıyoruz. Isınınca altını kapatıp bitter çikolatayı ekliyoruz.
- Akışkanlığı azalması için isterseniz dolapta bekletebilirsiniz.
- Ben akışkan sevdiğim için direk üzerine döktüm ve file bademle kaplayın.
- Güç üzere gözükse de bir yaş pastaya nazaran çok kolay bir tanım.