Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Muhallebi için;
- 3 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
- 3 yemek kaşığı şeker(kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- Vanilya ,kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencereye sütü ,unu, nişastayı ,vanilya, yumurta sarısı ve şekeri alıp karıştırıyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.
- Kaynayıp yoğunlaşınca tereyağını yahut margarini katıp eriyene kadar karıştırıyoruz altını kapatıyoruz.
- Sonrasında küçük yuvarlak borcamı margarinle yeterlice yağlayıp un serpiştiriyoruz(piştiğinden kolay çıkması için)
- Derin bir kaba yumurta ve şekeri köpürene kadar karıştırıyoruz .
- Sonra yağ ,süt döküp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Unu ,kabartma tuzu ve vanilyayı ekliyoruz.
- En son kakao katıp biraz da o denli karıştırdıktan sonra borcama döküyoruz .
- 180 derece ısınmış fırında denetimli bir formda yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi hafif soğuyunca tepsiye alıyoruz.
- Ortasını oyup muhallebisini katıyoruz, ortasına istediğiniz sevdiğiniz ne varsa katabilirisiniz .
- Ortasından çıkan keki blendırdan çekip üstünü kaplıyoruz istediğiniz halde süsleme yapabilirsiniz afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.