
Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya İçin
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 2 yemek kaşığı fazla un
- 1 fiske tuz
- 1 paket muzlu (Kakaolu)puding
- 3 su bardağı süt
- 1 paket pasta kreması (Kremşantide olur)
- 1.5 su bardağı süt
Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yaş pastamızın pandispanyası için yumurtaların sarılarını kuru bir kaba alın. Toz şekeri ekleyin, beyazlaşıncaya kadar mixer ile çırpın. Ilık suyu ekleyin. Elenmiş kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin. Dıştan içe gerçek karıştırın.
- Öteki bir kaba yumurtaların akını alın. 1 fiske tuz ek edin. Karışımı öteki karışıma ekleyin. Sönmesin diye dıştan içe yanlışsız karıştırın.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında tam 35 dakika pişirmeye bırakın. Pandispanyamız pişerken pudingi hazırlayın.
- Pandispanya piştikten sonra ikiye ayırın. Pandispanyanın bir tarafına pudingi döküp yayın.
- Üzerini öteki ayırdığınız pandispanyayla kapatın. Pasta kremasını soğuk sütle hazırlayalım. Pastanın üzerine yayın. İstediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. ????????.