elektronikci
FD Üye
Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 kahve fincanı ılık su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 6 kahve fincanı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3, 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Sıvı krema
- 1 paket bitter çikolta
Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremamızı hazırlayarak başlayalım.
- Süt şeker un nişasta ve yumurta sarısını tencereye alıp karıştıralım.
- Ocağın altını açalım ve koyulaşana kadar karıştıralım.
- Baya koyu kıvamlı bir muhallebi olacak endişelenmeyelim.
- Soğuması için kenara alalım ve muhallebinin üzerini streçle örtelim ki kabuklanmasın.
- Soğuduktan sonra 3 saat kadar buzdolabında kremamızı dinlendirelim.
- Sonrasında krem şanti ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.
- Sıvı kremamızı kontrollü olarak ekleyelim ve kıvamını biraz açalım.
- Çok eklemeyin ki kıvamı çok akışkan olmasın.
- Pandispanyamız için; yumurtaların sarısı ve beyazını ayıralım.
- Beyazına şekerin yarısı ekleyelim köpük köpük olana kadar çırpalım ve kenara alalım.
- Sarısına da kalan şekeri ekleyelim çırpalım.
- Ilık suyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- •sıvı yağı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
- Un nişasta kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
- Önceden çırptığımız yumurtanın beyazlarını yavaş yavaş karışıma ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
- Eşit şekilde karıştırdıktan sonra istediğiniz bir kaba dökelim ve 170 derece fırında pişirelim.
- Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölelim.
- Yaptığımız kremayı 1. Parçanın üzerine sıkalım.
- 2. Parçayı da üzerine koyalım ve üzerini istediğimiz gibi süsleyelim.
- Çikolatayı benmari eritip yağlı kağıda sıktım. Donduktan sonra kenarına yapıştırdım.