Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya keki için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kaynar su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz kremşanti
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Süt
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- Bitter çikolata
- Nero bisküvi
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pasta kalıbım 14 cm. Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır, yumurtanın akına bir cimdik tuz atılır, mikserle güzelce çırpılır.
- Farklı kapta sarısı ile şeker de çırpılır. Daha sonra sıcak su yağ katılır çırpılır, vanilya, kabartma tozu ve unda eklenir uygunca çırpılır.
- Yumurtanın akı miksersiz kaşıkla katılır yavaş yavaş karıştırılır. Kalıba hamur dökülür. 170 derece de pişirilir.
- Kreması için; tüm gereçler süte katılıp karıştırılır ocağa alınır pişen krema soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra kremşanti eklenir. Başka kapta kremşanti süt ile çırpılır.
- Kek 3’e bölünür. Kek sütle ıslatılır birinci kata krema sürülür. İkinci ve üçüncü kata da birebir süreç yapılır kremşanti ile pasta kaplanır.
- Benmari tarzı çikolata eritilir tatlı kaşığı ile pastanın kenarlarına akıtılıp süslenir.