Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaş Pasta

Yaş Pasta

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
yas-pasta.jpg

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Ara kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
Kek için;
  • 4 adet yumurta
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üstü için;
  • Krem şanti (1 su bardağından 2 parmak eksik suda yaptım katı olması için)
  • (Krem şanti yerine çikolatalı yapmak isteyenler ganaj hazırlayabilir)
Ganaj(üst sıvama için);
  • 1 paket sıvı krema
  • 80 gram benmari usulü eritilip soğumuş çikolata

Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak ara kremayı hazırlamaya başlayalım. tereyağ-vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın topak kalmayana kadar karıştırdıktan sonra ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  2. Ocaktan alır almaz tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım o halde soğumaya bırakalım.
  3. İyice soğuduktan sonra bir kat çırpıp içine krem şantiyi ekleyip kıvam alana kadar tekrar çırpalım(bu aşamada krema mutlaka tamamen soğumuş olsun eğer tamamen soğumadan çırpılırsa çok akışkan bir kıvam alır tutmaz).
  4. Kekten önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  5. Ölçüdeki gibi ekleyip 5 dakika kaynatıp kapatmak yeterli olur.
  6. Kek aşamasına geçelim;4 yumurtayı aklarını ve sarısını ayırmadan uygun bir kaba kıralım.
  7. Çay kaşığının ucu ile tuz ekleyip çok kısa çırpalım .
  8. Ardından sıcak suyu ve şekeri yavaş yavaş ekleyerek köpürene kadar çırpalım.
  9. Sıvı yağ ekleyip bir kaç tur daha karıştıralım.
  10. Ardından kuru malzemeleri de eleyerek yavaş yavaş ekleyelim bu aşamada çırpıcı kullanmıyoruz tek yöne doğru bi spatula yardımıyla topak kalmayana kadar karıştırdıktan sonra fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika arasında kontröllü pişirelim fırından fırına süre değişir.
  11. Keki bir telin üstüne ters çevirip soğuduktan sonra uygun ve eşit büyüklükte bölelim(ben üç parçaya böldüm 27-30 dikdörtgen tepside yaptım).
  12. Kekleri her iki tarafından da hazırladığımız şerbetle ıslayalım.
  13. İlk patın üstüne hazırladığımız kremayı sürelim içine isteğe bağlı damla çikolata ekleyebilirsiniz üstüne diğer kekide kapatıp aynı şekilde krema ve damla çikolata ekleyelim.
  14. Son katıda koyduktan sonra üstüne dilediğiniz gibi sıvayalım ganaj-krem şanti ben krem şanti yaptım.
  15. Ganaj için; Kremayı köpürene kadar çırpıp içine erittiğimiz çikolatayıda ekleyip 2 dakika daha çırptıktan sonra ganaj hazır olur hiç bekletmeden pastanın üstüne sıvayalık bekledikçe katılaşır sürmesi zorlaşır.
  16. Üst süslemesi tamamen sizin hayal gücünüzü kalmış.
  17. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.
Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,112Kullanıcılar
Üst Alt