
Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için (20cm kalıp)
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- Piştikten sonra 1 paket vanilya ve 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı krem şanti
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 yemek kaşığı kakao
- Çikolata rendesi (süslemek için)
Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Enfes bir pasta yapmaya ne dersiniz?
- İlk olarak kremayı hazırlayın. Kremşanti dışında tüm krema malzemesini pişirin. İyice soğuyunca kremşantiyi ekleyip 7-8 dakika çırpın. Krema hazırda beklesin.
- Pandispanya için yumurta akı ve sarısını ayırın. Şekerin yarısını aklara, yarısını sarısına bölün.
- Önce yumurta akı ve şekeri katılaşıp köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra sarılara şeker ve ılık suyu ekleyip onlarıda beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın.
- Katı malzemeleri eleyerek sarılara ekleyip, yavaş yavaş yumurta aklarını da söndürmeden karıştırarak ekleyin.
- Kalıbın altına yağlı kağıt serip kalıbı yerleştirin. Karışımı dökün. 180 derecede 40 dakika pişirin.
- Pişen pandispanyayı telin üzerine ters çevirin. İyice soğuyunca kalıptan çıkarıp 4 eşit parçaya bölün.
- Kat aralarına pastacı kremasından eşit şekilde sürün. Aralarına isterseniz meyve veya çikolata parçaları katabilirsiniz.
- Tüm katları bitirince dış sıvaması için 1 su bardağı krem şanti, 1 su bardağı soğuk su, 1 yemek kaşığı kakaoyu çırpıp dışını sıvadım.
- En son çikolatayı meyve soyacağı ile rendeleyip, pastanın heryerini kapladım. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Dolapta 2 saat dinlenirse daha lezzetli olur.
Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı