Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaş Pasta

Yaş Pasta
0
55

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
yas-pasta.jpg

Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller

Keki için materyaller:
  • 5 adet yumurta sarısı ve beyazı başka farklı çırpılıyor
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı su
  • Şekerli vanilin
  • Kabartma tozu
Pastacı kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti yahut krema

Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurtanın sarısı ve beyazı farklı çırpılıyor şeker ilave ediyoruz. Yarım çay bardağı suyu ek ediyoruz un, şekerli vanilin ve kabartma tozunu ek edip karıştırıyoruz. En son olarak da yumurtanın beyazı ekleyip sönmeden karıştırıyoruz. Yağlamış olduğumuz kalıba döküp 40-45 dk pişiriyoruz.
  2. Pastacı kreması için sütü ek edip içine şeker, yumurtanın sarısı, un, nişasta ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz olacak formda çırpıp pişiriyoruz.
  3. Göz göz olup piştikten sonra ocaktan alıp 10 dk dinlendiriyoruz son olarak da krem şanti yahut krema ekliyoruz bende kremşanti vardı onu ekledim.
  4. Pastanın içine istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz ben muz tercih ettim ve çikolata parçacıkları.
  5. Dışını süslemek içinde kremşanti hindistan cevizi çikolata ve portakal kullandım. Şimdiden yapacak olanlara afiyet bal şeker olsun ????????????????.
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt