Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya materyali;
- 12 adet yumurta
- 560 gram un
- 400 gram şeker
- 10 gram kabartma tozu
- 65 gram ovalex (pasta katkı maddesi)
- 60 gram teremyağı
- 260 gram su
- 1 kg süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 300 gram şeker
- 200 gram un
- 50 gram teremyağı
- 2 paket kremşanti
- 150 gram süt
- Mevsim meyveleri ve krokan, çikolata parçacıkları
- Süt kullanalım
- Dış süslemesi
- İstediğiniz çikolata yahut meyve çeşitleri ile süsleye bilirsiniz.
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben bu pastada yarım ölçek yaptım ve şef mikser ile yaptım. Siz olağan mesken mikser i ile yaparsanız karıştırma müddetini 15-20 dk yapın köpük köpük olana kadar.
- 12 adet yumurtayı mikser kabına kıralım.
- Sonra 260 gram su ek edelim sonra 65 gram ovalex (pasta katkı maddesi) ek edelim üzerine 400 gram şeker, 560 gram un,10 gram kabartma tozu ek edip 4 dk çırpalım.
- 60 gram teremyağını eritip (ocakta fazla eritmeyin) ek edin ve 1 dk daha çırpalım. 26 cm çapında kalıba dökelim.
- 180 derecede 45 dk fırında pişirelim.
- Pasta kreması yapılışı. 3 yumurta sarısını 300 gram şeker ile çırpalım.
- Karışıma unu ek edip karıştırın ve süt yavaş yavaş ek edip karıştırın.
- Ocak üstüne alalım karıştıralım pişinceye kadar daima karıştıralım.
- Göz göz olunca 50 gram teremyağı ek edelim karıştıralım.
- Soğuması için. Pasta kremamızı ocaktan alalım üzeri kabuk tutmaması için sıfır deneyecek halde streç filim ile kapatalım soğumaya bırakalım.
- Kremşanti imali. Dış sıvaması için kremşantinin tanımına nazaran motamot yapalım.
- Pandispanya pişince soğuduktan sonra 3 eşit kesime bölün.
- 3 katlı pasta döşemesi. Pandispanyanın birinci katını süt ile ıslatalım.
- Sonra krema koyalım sonra mevsim meyveleri, krokan, çikolata damlası serpiştirin.
- Sonra 2. Katına geçelim tıpkı formda yapalım. Tabanı hafif süt ile ıslatalım sonra krema koyalım.
- Sonra mevsim meyveleri, krokan, çikolata damlası serpiştirin.
- En son tabanın üstünü biraz süt ile ıslatarak ve üzerine koyalım ve kremşanti ile dışını ince bir katman halinde sıvayalım.
- Bu biçimde yaparak ben 3 katlı farklı çaplara da bir yaş pasta yaptım üst üste koydum ve daha sonra yapay çiçekler ile süsledim. Afiyet olsun.