
Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kek hamurunu hazırlayalım. Derin bir kapta 2 adet yumurta ile 1.5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Daha sonra süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyerek keki yapalım.
- Hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökün.
- Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
- Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
- Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün. Ben keki biraz sütle ıslattım.
- Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve üstüne muz ve çilek dizin üstünü kapatın.
- Üzerine pasta kreması ile kapattım ve üzerine parça çikolata serptim afiyetle yendi ve çok begenildiiii????.