
Yaş Pastası Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 adet çilekli krem şanti ve 1 bardak süt
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığ un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 adet vanilya
Yaş Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta beyazı ve sarılarını ayıralım.
- Beyazların içerisine bir fiske tuz atıp mikserle köpürene kadar çırpalım.
- Toz şeker ve yumurta sarılarını da ekleyip 5 dakika çırpalım.
- Sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yalnızca birbirine karışıncaya kadar çırpıp bırakalım.
- Kelepçeli kalıba yağlı kağıt koyup 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim soğutalım.
- Ortadan ikiye bölelim.(Bu kez ben küçük yapacağım için kek harcını fırın tepsisine döktüm. Piştikten ve soğuduktan sonra yuvarlak bir tabak ile daire çizip üç adet küçük kek elde ettim ).
- Krema için yumurta, süt, nişasta ve toz şekeri çırpıp sürekli karıştırarak kremayı yapalım.
- Ocaktan alıp tereyağı ve vanilya yı ekleyip mikserle pürüzsüz olacak şekilde çırpalım.
- Kekin bir adedini servis tabağına alalım hafif sütle ıslatalım pişen kremadan üzerine dökelim, başka iki kekide tıpkı şekilde yapıp kalan kremayla bütün pastayı kaplayalım.
- Krem şantiyi sütle çırpıp koyulaştıralım.
- Pastanın üzerine ve yanlarına bir kısmını güzelce sürelim.
- Bir kısmınıda sıkma torbasına koyup istediğimiz şekilde pastanın üzerini süsleyelim. Dolapta birkaç saat dinlendirelim????????.