Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaşar Nuri Öztürk'ten Teravih Namazı Yoktur Açıklaması

Yaşar Nuri Öztürk'ten Teravih Namazı Yoktur Açıklaması
0
134

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Teravih diye bir namaz değil Yaşar Nuri öztürk

İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk'ün bu sözleri çok tartışılacak Ramazan'da her akşam kılınan teravih namazının olmadığını ve İslam Peygamberi göre yasaklandığını iddia etti

Hürriyet yazarı Mehmet Yaşin, İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk ile yaptığı röportajı kaleme aldı Öztük röportajında; 50'sini geçenler Allah'la yarışmasın, oruç değilsen cinsellikte ateş bağımsızlık ve teravih namazı diye bir namaz yoktur şeklinde çarpıcı açıklamalarda bulundu

İşte Yaşin'in o röportajdan kaleme aldığı yazısı

Oruç tutmaya kaç yaşında başladınız?

Yaş hatırlamıyorum çünkü babam fazla ufak yaşta oruç tutulmasına engel olurdu Lakin sanıyorum fakat 1516'dabaşlamışızdır Yeniden bir gün, ortadan bir gün, sondan bir gün şeklinde Reşit olduktan sonradan da reel oruç tutmaya başladım, o gün bugün tuttum orucu

Hiç ayırmak zorunda kaldınız mı?

Oldu tabii Seferi durumlarda Düşünün, bazı ramazan günlerinde dört konferans veriyorum oysa, bazısı iki şehre bölünmüş oluyor Bir defasında aynı gün iki konferans vardı, birinden çıkıp ötekine giderken baktım sallanıyorum Kimseye çaktırmadan duvara yaslandım işi yöneticilik ettim Lakin Allah'a şükür böyle huzursuz durumlarda tutmadığınız günler için fidye verme yolu var

Ramazan uzun ve sıcak yaz günlerine rastladı, oruca dayanabilmek için neler önerirsiniz?

Bunun en doğru cevabını doktorlar verir, oysa çok yememelerini öneririm bundan başka, 50 yaşın üstündeki halk müziği, Allah'la yarışa girmesin, fidye versin Tuttukları o oruçla başlarına bir sıhhat sorunu kazanç, sonradan bunun günahını ödeyemezler Allah olanak vermiş Bu sıcakta kişinin oruç tutup tutamayacağına doktor karar verecek, gerisi yok

Yaşam baştan başa ilaç edinmek zorunda olanlar, ramazanın sevabından nasıl faydalanacak?

Ramazanın sevabından, niyetleriyle faydalanacaklar Onlar içlerinden, Ahhhhh sağlığım yerimde olsa da, ben de oruç tutsamdediği anda durum biter Peygamberimiz, Kişi niyetiyle kazandığını ameliyle kazanamazdiyor çünkü amele riya karışır

Fidye nasıl hesaplanıyor?

Herkes kendi standartlarının ortalamasından bir kişinin bir günlük yiyecek parasını verecek Bu miktarı kaç gün oruç tutmadıysanız o kadarla çarpacaksınız

Bütün tatil zamanı, tekne yolculuğuna çıkanlar seferi sayılır mı?

Acilen bir defa şunu bilelim, sefer bir ruhsattır Seferde oruç tutmayacaksınız diye bir yükümlülük yok Bir imkan verilmiştir isteyen tutar, isteyen tutmaz, buna ruhsat deriz Dolayısıyla adam, çıktığı yolculuğun oruç tutmaya ne kadar zorlayacağına kendi vicdanıyla karar verecek Adam istiyorsa uçak yolculuğunda da, gemi yolculuğunda da seferi sayar kendini, biz ona karışamayız Lakin derse ki, Benim bir sıkıntım yoko zaman miktar Peygamber efendimiz, hayatında hiçbir gün sefer halinde oruç tutmamıştır ve tutanlara da iyi bakmamıştır, çünkü der ama ,Allah'ın size verdiği ruhsatları da kullanın, dininizi daha çok seversiniz

Sahurda ne yiyip içiyorsunuz?

Pilav ya da peynirli makarna yerim Kompostodan katiyen vazgeçemem Başka bir şey de yemem

İftarla sahur arasında içki ve cinsel ilişki özgür midir?

Ramazanı falan yok, hiçbir zaman alkol içilmez Cinsellik haram değildir, hiçbir engel yoktur Oruçlu olmadığın vakit atış özgür

TERAVİH DİYE BİR NAMAZ YOK

İslam'da teravih diye bir namaz değil Peygamberimizin bizzat yasakladığı bir şeydir, peygamberimizden sonra bu namazı koydular Geçen yıl bunu Prof Dr Abdülaziz Bayındır söyledi, ben söylememiştim Ben, Evinizde kılındiyordum, Bayındır çıktı, İslamiyet'te böyle bir namaz değildedi Ben o kadar radikal konuşamamıştım, o yüzden şu anda de söylememizde bir sakınca değil: Teravih diye bir namaz yoktur Evinde sevap için namaz kılmanın önü açıktır, istediğin kadar kıl lakin teravihi katiyen camiye sokamazsın, peygamberimiz yasaklamıştır Çünkü orası riyakârlık yarışına kapalı bir mekan olmalıdır 20 rekat namaz ne çağırmak, günün bütün namazları 20 rekatı bulmuyor Siz ikinci bir zorunluluk getirip Müslüman'ın sırtına bindiriyorsunuz, yoktur böyle bir şey Peygamberimiz dört rekat, ara sıra sekiz rekat lakin daima evde kılmıştır *

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt