teknolojiuzmani
FD Üye
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı dolusu maya(kuru)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- Ceviz
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 4-5 damla limon suyu
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım,şeker,maya,süt ve suyu köpürene dek çırpalım,unu ek edip 15 dk mayalanmaya bırakalım.
- Yağladığımız tavamıza dökelim.
- Üzeri göz göz olunca tavamızdan alalım.
- İçine ceviz harcı koyduğumuz hamuru yarım ay halinde katlayıp,birbirine yapıştıralım,geniş tavamızdaki kızgın yağa atalım.
- Önlü gerili kızartalım.
- Kızaran kadayıfları şerbetin içine atalım,10 dakika beklemesi kâfi,servis ederken de şerbete batırıp verelim.afiyet olsun.