Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı)

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı dolusu maya(kuru)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
İç harcı;
  • Ceviz
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım,şeker,maya,süt ve suyu köpürene dek çırpalım,unu ek edip 15 dk mayalanmaya bırakalım.
  2. Yağladığımız tavamıza dökelim.
  3. Üzeri göz göz olunca tavamızdan alalım.
  4. İçine ceviz harcı koyduğumuz hamuru yarım ay halinde katlayıp,birbirine yapıştıralım,geniş tavamızdaki kızgın yağa atalım.
  5. Önlü gerili kızartalım.
  6. Kızaran kadayıfları şerbetin içine atalım,10 dakika beklemesi kâfi,servis ederken de şerbete batırıp verelim.☑️afiyet olsun.
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Meşhur Taş Kadayıf Tatlısı Yassı Kadayıf Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı irmik1,5 su bardağı un (1,5 su bardağı1,5 su bardağı su (1,5 su bardağı1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı instant kurumaya1 silme çay kaşığı tuz Şerbet için; 1,5 su bardağı su ( bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıf) Tanımı İçin Gereçler Hamuru ı̇çin; Yarım su bardağı ılık su1 çay kaşığı toz kuru maya1 çay kaşığı toz şeker1 su bardağı unYarım su bardağı irmikYarım çay kaşığı tuz1 su bardağı kadar ılık su ( azar azar ek edilecek ) İçi için; İri çekilmiş ceviz içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Cevizli Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler 500 gram hamur kadayıf150 gram tereyağ1,5 su bardağı ceviz içi Şerbeti için; 4 su bardağı su3,5 su bardağı şeker1 yemek kaşığı limon suyu Cevizli Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak sos tenceresinde tereyağını eritelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı İçin Gereçler 300 gr çiğ kadayıf150 gr tereyağı200 gr ezilmiş ceviz100 gr öğütülmüş antepfıstığı Şerbeti için 2 su bardağı su2 su bardağı toz şekerYarım çubuk tarçın Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Cevizli Basma Kadayıf Tatlı Tanımı İçin Gereçler 300 gram tel kadayıf125 gram tereyağı1 su bardağı ceviz içi ( çekilmiş )2 yemek kaşığı pekmez Şerbeti için ; 2 su bardağı toz şeker2/5 su bardağı suLimon dilimi Cevizli Basma Kadayıf Tatlı Tanımı Yapılışı Şerbetimizi hazırlıyoruz bi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt