imagesyatmadanoncebirkaseyogurt5ad511a48661c
Canakkale Onsekiz Mart Universitesi (COMU) Sağlık Yuksekokulu Muduru Prof Dr Gunhan Erdem, yoğurdun, bazı yemeklerin besin değerini oldurduğunu, bu nedenle de gece yatmadan once kendi başına alınmasının daha sağlıklı olacağını soyledi
Prof Dr Erdem, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bazı yemeklerin yanında yoğurt yemenin Turk mutfağının vazgecilmez ozelliği olduğunu; bio teknolojik bir urun olan yoğurdun, vucuda cok faydalı antibiyotikler, vitaminler ve kimyasal maddeler icerdiğini soyledi
Yoğurdun sindirim sistemini duzenleyici bazı mikroorganizmaları da barındırdığına işaret eden Prof Dr Erdem, Yoğurdun icindeki bazı kimyasallar, bazı organizmaların ureyebilmesine engel vermeyen kimyasallardır Yani yoğurdu mayalayan organizma, aslında başka organizmaların uremesini engellemek adına bazı maddeler salar Biz yoğurdu yediğimiz zaman o maddelerden yararlanabiliyoruzdedi
YATMADAN ONCE BİR KASE YOĞURT
Prof Dr Erdem, bazı yemeklerin vazgecilmezleri arasında bulunan yoğurdun, bu yemeklerdeki besin değerlerinin bağırsaktan emilimini engellediğine dikkati cekerek, Alışkanlık olarak yemekle birlikte yenen yoğurt, bazı yemeklerin besin değerini olumsuz etkileyebiliyor
Yoğurt, etrafında bazı organizmaların buyumesini engelleyebilmek icin onların buyumesini sağlayan gerekli bir takım maddeleri ortadan kaldırabilir Mesela demiri bağlaması gibidiye konuştu
Prof Dr Erdem, yoğurdun icindeki vitamin ve minerallerin faydasının gorulebilmesi icin ana yemeği yedikten bir iki saat sonra, yani yatmadan once kendi başına bir besin maddesi olarak alınması gerektiğini kaydetti
Canakkale Onsekiz Mart Universitesi (COMU) Sağlık Yuksekokulu Muduru Prof Dr Gunhan Erdem, yoğurdun, bazı yemeklerin besin değerini oldurduğunu, bu nedenle de gece yatmadan once kendi başına alınmasının daha sağlıklı olacağını soyledi
Prof Dr Erdem, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bazı yemeklerin yanında yoğurt yemenin Turk mutfağının vazgecilmez ozelliği olduğunu; bio teknolojik bir urun olan yoğurdun, vucuda cok faydalı antibiyotikler, vitaminler ve kimyasal maddeler icerdiğini soyledi
Yoğurdun sindirim sistemini duzenleyici bazı mikroorganizmaları da barındırdığına işaret eden Prof Dr Erdem, Yoğurdun icindeki bazı kimyasallar, bazı organizmaların ureyebilmesine engel vermeyen kimyasallardır Yani yoğurdu mayalayan organizma, aslında başka organizmaların uremesini engellemek adına bazı maddeler salar Biz yoğurdu yediğimiz zaman o maddelerden yararlanabiliyoruzdedi
YATMADAN ONCE BİR KASE YOĞURT
Prof Dr Erdem, bazı yemeklerin vazgecilmezleri arasında bulunan yoğurdun, bu yemeklerdeki besin değerlerinin bağırsaktan emilimini engellediğine dikkati cekerek, Alışkanlık olarak yemekle birlikte yenen yoğurt, bazı yemeklerin besin değerini olumsuz etkileyebiliyor
Yoğurt, etrafında bazı organizmaların buyumesini engelleyebilmek icin onların buyumesini sağlayan gerekli bir takım maddeleri ortadan kaldırabilir Mesela demiri bağlaması gibidiye konuştu
Prof Dr Erdem, yoğurdun icindeki vitamin ve minerallerin faydasının gorulebilmesi icin ana yemeği yedikten bir iki saat sonra, yani yatmadan once kendi başına bir besin maddesi olarak alınması gerektiğini kaydetti