
Yayla Çorbası (Kış Aylarının Vazgeçilmez Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı su ( varsa tavuk suyu yoksa tavuk bulyon)
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 kaşık zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Yayla Çorbası (Kış Aylarının Vazgeçilmez Lezzeti) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkanan pirinçleri 2 su bardağı suya koyup kaynatın,pirinçler iyice yumuşasın.
- Uygun bir kaseye un ,yumurta sarısı ,yoğurt ,tuzu koyup çırpıyoruz.
- Kaynayan pirinçli suya kesilmemesi için sıcak sudan ekleyerek kontrollü olarak ilave ediyoruz.
- 10 dakika kaynadıktan sonra üzerine tavada kızdırdığımız zeytinyağ, nane ve pul biberi ilave ediyoruz.
Yayla Çorbası (Kış Aylarının Vazgeçilmez Lezzeti) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı