teknolojiuzmani
FD Üye
Yayla Çorbası (Nohutlu Yarmalı) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yarma
- 1 su bardağı nohut
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 7,5 su bardağı su
- Tuz
- Tereyağ
- Kuru nane
Yayla Çorbası (Nohutlu Yarmalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerenin altı açılmadan yumurta, yoğurt ve un homojen bir kıvam alana dek çırpılır.
- Çırpmaya devam ederek soğuk su eklenir.
- Akabinde evvelden ıslatıp haşlamış olduğumuz yarma ve nohut eklenir.Kaynayana kadar karıştılır.
- Kaynayan ve yoğunlaşan çorbanın altı kısılır.
- Farklı bir tavada tereyağı kızdırılır ve üzerine nane eklenip kokusu çıkana kadar bekletilir.
- Tuz ve naneli yağ ocaktan alınıp çorbanın içerisine karıştırılır ve ocağın altı kapatılıp sıcak olarak servis edilir.
Çorbamıza materyalleri eklerken 1 adet tüm soğan atarsak daha lezzetli olmasını ve kesilmesini sağlamış oluruz. ????.
Yayla Çorbası (Nohutlu Yarmalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı