Yayla Çorbası Süt Ve Yogurtlu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü( kıyma veya parça ette olur)
- 2.5 bardak yoğurt
- 1.5 bardak süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı pirinç
Yayla Çorbası Süt Ve Yogurtlu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü küçük küçük parçalara doğrayıp düdüklüye ya da tencereye atıp kısık ateşte pişirin.
- Daha sonra üzerine bir buçuk litre su ve bir buçuk çay bardağı pirinci ekleyip düdüklüyü kapatın.
- Genişçe bir kaba 2.5 bardak yoğurt , 1.5 bardak süt, 1 tepeleme kaşığı un ,1 yumurtayı çırpın.
- 15 dakika sonra düdüklüyü açın ve pişmiş olan sıcak sudan 2 kepçe hazırladığımız harca ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra azar azar çok yavaş şekilde harcı çorbaya dökerken karıştırın.
- Çorba kaynayıncaya kadar karıştırmayı ihmal etmeyin. En önemli püf nokta tuzu en son ekleyin.