Yayla Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağu pirinç
- 3 kaşık yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım et bulyon yahut kemik suyu
- 3 bardak su
- Nane, kırmızı toz biber
- Tuz
- Tereyağ
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım bardak pirinci uygunca yıkadıktan sonra bir bardak suda haşlayalım.
- Bu sırada yoğurt ve yumurtayı çıkma teli ile başka bir kapta karıştıralım.
- 1 su bardağında erittiğimiz bulyonu pirinçlerin içine ekleyelim (kemik suyu kullanırsanız bulyon yerine onu koyalım).
- Pirinçler pişmeye yakın pirinçlerin suyundan çıktığımız yoğurda biraz ekleyerek karışımı ılıştıralım.
- Ilındırdığımız karışımı çırpma teli ile birebir vakitte çırparak pirinçlerin içine ekleyelim.
- Çorba kaynayana kadar karıştıralım.
- Çorba kaynayınca damak tadınıza nazaran çorbanın yoğunluğunu su ekleyerek açabilirsiniz (ben iki bardak su ekliyorum).
- Kaynadıktan sonra farklı bir tavada tereyağı sıvı yağ nane kırmızı toz biber karışımını hazırlayalım.
- Kızdırdığımız yağı çorbanın içine ekleyelim.
- Çorbanın tuzunu ekleyelim.
- Bu halde çorbamızı 2-3 dakika kaynatalım daha sonra servise hazır.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı