Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi
0
34

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
yayla-corbasi-tarifi.jpg

Yayla Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım su bardağu pirinç
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım et bulyon yahut kemik suyu
  • 3 bardak su
  • Nane, kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Tereyağ

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yarım bardak pirinci uygunca yıkadıktan sonra bir bardak suda haşlayalım.
  2. Bu sırada yoğurt ve yumurtayı çıkma teli ile başka bir kapta karıştıralım.
  3. 1 su bardağında erittiğimiz bulyonu pirinçlerin içine ekleyelim (kemik suyu kullanırsanız bulyon yerine onu koyalım).
  4. Pirinçler pişmeye yakın pirinçlerin suyundan çıktığımız yoğurda biraz ekleyerek karışımı ılıştıralım.
  5. Ilındırdığımız karışımı çırpma teli ile birebir vakitte çırparak pirinçlerin içine ekleyelim.
  6. Çorba kaynayana kadar karıştıralım.
  7. Çorba kaynayınca damak tadınıza nazaran çorbanın yoğunluğunu su ekleyerek açabilirsiniz (ben iki bardak su ekliyorum).
  8. Kaynadıktan sonra farklı bir tavada tereyağı sıvı yağ nane kırmızı toz biber karışımını hazırlayalım.
  9. Kızdırdığımız yağı çorbanın içine ekleyelim.
  10. Çorbanın tuzunu ekleyelim.
  11. Bu halde çorbamızı 2-3 dakika kaynatalım daha sonra servise hazır.
Not: çorba bekledikçe pirinçler şişeceği için çorba yoğunlaşacaktır. Daha sonra çorbayı ısıtırken isteğinize nazaran kaynar su ekleyerek çorbanın kıvamını açabilirsiniz.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt