Yayla Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı baldo pirinç
- 7-8 su bardağı su
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Pulbiber
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
- Pirinci yıkayın ve derin bir tencerede su ile haşlamaya başlayın.
- Bir kasede: yoğurt, un yumurtayı çırpın.
- Biraz çorbanın suyu ile sosu açın.
- Pirinçler güzelce şiştikten sonra sosu çorbaya ek edin ve bir yandan karıştırın.
- Kısık ateşte kaynamaya bırakın, tuz ekleyin.
- Başka taraftan yağı eritip nane ile karıştırın.
- Dilerseniz pul biber kullanabilirsiniz.
- Servis etmeden evvel sostan çorbaya ek ederek sunun.