Yayla Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı sıcak su (tavuk yahut kemik suyu)
- Tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Yayla çorbamızın terbiyesi için başka taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede yeterlice çırpılır.
- Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ek edilir.
- Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ek edilir.
- Yavaşça sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ek edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
- Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak servis edilir.