Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yayla Çorbası

Yayla Çorbası
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yayla-corbasi-2.jpg

Yayla Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı sıcak su (tavuk yahut kemik suyu)
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  2. Yayla çorbamızın terbiyesi için başka taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede yeterlice çırpılır.
  3. Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ek edilir.
  4. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ek edilir.
  5. Yavaşça sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ek edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
  6. Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak servis edilir.
Not: çorbamız bekledikçe yoğunlaşabilir, servis öncesi sıcak su ekleyerek kıvamını istediğiniz formda ayarlayabilirsiniz.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt