Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı ılık su
- İsteğe bağlı kemik suyu veya tavuk suyu
- Tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- İsteğe bağlı kekik
Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı pirincin üzerine 3 su bardağı su ekliyoruz pirinçler yumuşayana kadar aygazda tutuyoruz.
- Pirinçlerimiz yumuşadıktan sonra 3 su bardağı ılık su ile birlikte kemik suyu veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz (Kemik suyu veya tavuk suyu isteğe bağlı)
- Tencere eklediğimiz su kaynaya dururken terbiyesini yapmaya başlıyoruz. 1 adet yumurta sarısını, 1, 5 su bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı unumuzu bir kaseye koyuyoruz ve onları karıştırıyoruz.
- Aygaza koyduğumuz tencerenin içinden kepçe ile kaynayan sudan alıp terbiyemize döküyoruz (Kesmemesi için)
- Ondan sonra terbiyemizi yavaşça tencereye dökerek karıştırıyoruz. Ve tenceremiz deki çorbamız kaynayana kadar durmadan karıştırıyoruz ki çorbamız kesmesin.
- Çorbamız kaynadıktan sonra göz kararı tuz katarak 2 dakika daha karıştırıyoruz. Sonra aygazımızın altını söndürüyoruz.
- Bu arada sosumuz da ayarlıyoruz. Sosta babamıza 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı kuru nanemizi katıyoruz, isteğe bağlı kekik ne katabiliriz.
- Sosumuzu ayarladıktan sonra çorbamızı işine dökerek gibi güzel karıştırıyoruz. Şimdiden afiyetler olsun????????????.