Yayla Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 kaşık tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane ve pul biber
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3-4 avuç erişte yahut şehriye
- 2 lt su
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar
- Öncelikle tereyağ ve sıvı yağımız tencereye alalım.
- Kızınca nane ve pul biber ekleyelim.
- Üzerine 2 litre su koyalım kaynamaya bırakalım.
- Öteki yandan terbiyesi için yoğurt, yumurta ve un karıştıralım.
- Suyumuz kaynayınca eriştemizi koyalım ve pişirelim.
- Terbiyemize kaynamış ve erişteleri pişen sudan 1 kepçe katalım ılık olsun kesilmesin çorbamız.
- Terbiyeyi karıştıralım ve suya yavaşça ekleyelim çırpıcı yardımıyla kaynayana kadar karıştıralım ve kapatalım.Afiyet olsun.