Yayla Corbası Tarifi İcin Malzemeler
*Yarım cay bardağı pirinc
*2 su bardağı yoğurt
*5 su bardağı su (evde et suyu varsa et suyu kullanmanızı tavsiye ederim)
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı un
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
Sosu icin;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Corbası Tarifi Yapılışı
1
*Pirincleri nişastası gidene kadar yıkayalım
*Kucuk bir tencerede 2 su bardağı su ekleyerek kaynayana kadar pişirelim
*Kaynayınca uzerine (varsa et suyu) 3 su bardağı su ekleyerek soğuması icin bırakalım
*Yoğurt, un, yumurta sarısını ayrı bir kapta iyice cırpalım
*Ilıyan pirinc ve suyunu bu karışıma ekleyerek orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım
*Kaynadıktan sonra altını kısıp iki – uc dk daha ocakta bırakalım
*Soğuyan corbanın tuzunu atıp karıştırdıktan sonra tereyağı ve zeytin yağını sos tavasında hafif kızdırdıktan sonra naneyi kavurup, corbanın uzerine gezdirelim
*Corba bekledikce katılaşacaktır Servis oncesi Et suyundan kıvamına gore ekleyip tekrar ısıtabilirsiniz
Afiyet olsun
*Yarım cay bardağı pirinc
*2 su bardağı yoğurt
*5 su bardağı su (evde et suyu varsa et suyu kullanmanızı tavsiye ederim)
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı un
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
Sosu icin;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Corbası Tarifi Yapılışı
1
*Pirincleri nişastası gidene kadar yıkayalım
*Kucuk bir tencerede 2 su bardağı su ekleyerek kaynayana kadar pişirelim
*Kaynayınca uzerine (varsa et suyu) 3 su bardağı su ekleyerek soğuması icin bırakalım
*Yoğurt, un, yumurta sarısını ayrı bir kapta iyice cırpalım
*Ilıyan pirinc ve suyunu bu karışıma ekleyerek orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım
*Kaynadıktan sonra altını kısıp iki – uc dk daha ocakta bırakalım
*Soğuyan corbanın tuzunu atıp karıştırdıktan sonra tereyağı ve zeytin yağını sos tavasında hafif kızdırdıktan sonra naneyi kavurup, corbanın uzerine gezdirelim
*Corba bekledikce katılaşacaktır Servis oncesi Et suyundan kıvamına gore ekleyip tekrar ısıtabilirsiniz
Afiyet olsun