teknolojiuzmani
FD Üye
Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yumurta
- 8 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 kaşık un
- Üzeri için isteğe nazaran göz kararı; ( sıvı yağ, tereyağ yahut margarin ve nane )
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir su bardağı pirinci 2 sefer yıkayıp 8 su bardağı suya 2 tatlı kaşığı tuzu da ekleyerek haşlamaya bırakıyoruz.
- Haşlanınca; farklı bir kapta;1 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 kaşık un hepsini homojen bir biçime gelene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra bu çırptığımız karışımı haşlanan pirinçli suyumuza yavaş yavaş karıştırarak ek ediyoruz.
- İlaveden sonra 10 dakika daha kaynatıyoruz.
- Ocaktan almadan çabucak evvel üzerine eritilmiş tereyağ,sıvı yağ ( margarin de olabilir ) ve nane karışımını ekliyoruz.Afiyet olsun…