teknolojiuzmani
FD Üye
Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 4,5-5 su bardağı su
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci yıkayalım ve üzerine 3 su bardağı su ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Sosunu hazırlayalım yoğurdu, unu, yumurtayı bir kaba alalım ve pürüzsüz olacak biçimde güzelce çırpalım.
- Pişen pirinçe 4-5 bardak sıcak su ekleyelim.
- Sosa biraz su ekleyerek karıştıralım ve çorbaya ekleyelim akabinde güzelce karıştıralım.
- 5-10 dakika kaynatalım, tuzunu ekleyelim.
- Tereyağını eritelim ve naneyi tereyağına ekleyip çorbamıza ek edelim ve karıştırıp bir taşım kaynatalım sonra altını kapatalım akabinde servis edelim.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı