Yaz Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dana kıyma
- 1 baş soğan
- 1 havuç
- 1 kaşık salça
- 1 kara kabak
- Baharatlar (kimyon, pul biber, tuz)
- 1 domates
- 7-8 biber
Yaz Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuç, soğan ve kabağı rendeleyin.
- Oda ısısındaki kıymaya baharatları, salçayı ekleyip rendelenmiş sebzelerle karıştırarak güzelce yoğurun.
- Teflon tepsiye kıymalı sebzeli karışımınızı güzelce yayın.
- Üzerini biberler ve domatesle süsleyin.
- 220 derece fırında 40-45dk kadar pişirin.Not: yemeği geniş bir fırın tepsisinde pişirirseniz kıymanız ince düşüp yanabilir ya da kuruyabilir.