Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaz Meyve ve Sebzeleri

Yaz Meyve ve Sebzeleri
0
150

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Yaz Meyve ve Sebzeleri Nelerdir
Yaz meyve ve Sebzelerinin Yararları



Avokado: Fazla güçlü bir antioksidan olan glutatyonun en iyi kaynaklarından biridir Yağ bakımından zengin olması bir kusur gibi görülse de sahiden avokado yağının önemli bir kısmı tekli doymamış zararsız yağlardır



Brokoli ve frenk lahanası: İhtiva ettiği sulforafan ile antiaging yiyecekleri arasındaki yerini üstteki sıralarda yaz aylarında da muhafaza etmektedir Brokoli, ayrıca C vitamini, betakaroten, glutatyon ve lutein gibi antioksidanlarla da tıka basa doludur




Çilek, kiraz, vişne gibi antosiyanin zengini meyveler Bu meyvelere kuşburnu ve kuş üzümü de eklenebilir



Domates: Yaşlıların maddesel ve zihinsel sağlığını korumada son derece etkili bir antioksidan olan likopenin en varlıklı kaynağıdır Likopen kanser riskini azaltır, damarlarınızı korur, cildinizi ve belleğinizi destekler



Beyaz dut yaprakları idrar söktürür Vücutta biriken suyu boşaltır Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür



Erik: Yüksek antioksidan kapasitesi yanına detoks yapıcı gücüyle de kayda değer bir antiaging besindir




Karpuz: Ayrıca likopen, keza de vitamin ve mineral açısından varlıklı, antioksidan kapasitesi yüksek bir yaz meyvesidir



Kayısı:İçindeki beta karoten adlı madde hücrelere saldırgan molekülleri yoklama altına alarak, kanseri önler Bağırsakların çalışmasına asistan olur Bir kayısı ne dek parlaksa, içindeki beta karoten oranı da pek yüksektir



Soğan: Bilhassa kırmızı soğan enerjik bir sağlık durumu koruyucusudur Kansere aleyhinde kayda değer bir koruma karşılayan antioksidan etkili quarcetin açısından en varlıklı besinlerden biridir Soğanın enfeksiyonlardan koruma gücü de vardır




Şeftali ve kayısı: Potasyum deposu besinlerdir Ayrıca C vitamini ve fazla sayıda flavonoid ihtiva eder, zengin lif ve betakaroten içerikleriyle fazla yararlı yaz meyveleridir



Üzüm: Özellikle çok dinç antioksidanlar olan oligomerik poantosiyanidin lerin güvenilir kaynağıdır Üzümün kabuğu, içeriği ve çekirdeğinin sıradan 20 civarında değişik antioksidan madde ihtiva ettiği belirtilmektedir Özellikle siyah üzümden yararlanın



çokça A ve C vitamini içerir

*
 
858,505Konular
982,977Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt