Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaz Meyveleri Arasında 'Altın Meyve' Olarak Bilinen Kayısının Vücudumuza Sağladığı Bitmek Bilmeyen Faydaları

Yaz Meyveleri Arasında 'Altın Meyve' Olarak Bilinen Kayısının Vücudumuza Sağladığı Bitmek Bilmeyen Faydaları
0
127

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63


Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan kayısının bedenimize sağladığı yararları okuyunca yemelere doyamayacaksınız! ???? Buyurun içeriğe! ????

Kaynak: ...
Tıpkı şeftali üzere çekirdekli bir meyve olan kayısı, antioksidan gereksinimlerimizi giden değerli bir besin kaynağıdır.




Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı (USDA) tarafından paylaşılan datalara göre 35 gramlık bir kayısının içerisindeki besin pahaları şu formdadır:

  • 17 kalori

  • 1 gram protein

  • 1 gram yağ

  • 4 gram karbonhidrat

  • 1 gram lif

  • 3 gram şeker
Kendisinin bedenimize sağladığı değerli yararlarını da sizler için sıraladık. ????

1. Kronik hastalıklara birebir.



İçeriğindeki antioksidanlar ile hücrelerin özgür köklerini sıfırlayarak sağlıklı kalmalarını sağlıyor. Bu epeyce kıymetli, zira vakitle oksidatif gerilim kalp hastalığı, tip 2 diyabet, ve kanser üzere kronik rahatsızlıklara yol açabilir.

Kayısının içeriğindeki flavanoidler, C ve E vitaminleri antioksidan tesirler yaratır. Şayet antioksidan alımınızı arttırmanız gerekiyorsa kayısı tüketmenizde yarar var.

2. Sağlıklı sindirim sağlar.



Hem kabuğunda hem içinde lif bulunduran kayısı, bağırsaklarımızın tam olarak muhtaçlık duyduğu şey! Çözülebilir lifli içeriği dışkıyı katılaştırır ve ishal olmanızın önüne geçer. Lakin bir öteki yandan çözülemeyen lifi ise daha nizamlı tuvalete çıkmanızı sağlar.

3. Kalp sıhhati için kıymetli.



Kayısı, potasyum, mineral ve elektrolit bakımından hayli zengindir ve kalp sıhhati için birebirdir. Bilhassa potasyum sistemli kalp atışını olumlu tesirler ve tıpkı vakitte tansiyonun da önüne geçer. 

Hatırlarsanız kayısılarda çözünebilir lif olduğundan bahsetmiştik. Bu tip lif de yüksek kolesterol riskini azaltmaya yardımcı olur.

4. Bağışıklık sisteminizi takviyeler.



Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek mi istiyorsunuz? O halde kayısı yiyin! Kayısıdaki C vitamini akyuvarlarınızı (enfeksiyonla savaşan hücreler) korur. Oksidatif gerilim için de birebirdir ve hücrelerinizin hastalık yayan mikropları öldürdüğünden emin olur. Kayısıdaki E vitamini ise bedeninizi bakteri ve virüslerden korumakla vazifeli olan T hücrelerinizi takviyeler.

5. Göz sıhhati için yararlı.



Kayısıda bir karotenoid olan beta karoten vardır ve A vitaminine dönüşme özelliğine sahiptir. A vitamini ise görme duyusunu dayanaklar ve gece körlüğünün önüne geçer.

6. Bedenin sıvı almasına yardımcı olur.



Su bakımından varlıklı olan tek salatalık mı sanıyorsunuz? Taze kayısıların neredeyse %86'sı kadarı su. Bir yandan sahiden su tüketirken bir yandan da kayısı yiyerek su tüketimini destekleyebilirsiniz!

Kayısı tüketiminizde hiperkalemi ve mümkün alerji üzere riskleri göz önünde bulundurmanızın kıymetli olduğunu unutmayın! ????
 

Similar threads

Soğan ve sarımsak üzere zambak ailesine mensup olan kuşkonmaz bitkisi çok sevilen bir bahar sebzesidir. Yeşil, beyaz, pembe, ve mor üzere varyasyonları ile yaklaşık 300 adet kuşkonmaz çeşidi mevcut. Yeşil kuşkonmaz en yaygın olarak tercih edilen ve tüketilen sebzedir. Pekala, öve öve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Kırmızı turp, güneş ışığının, nemin ve verimli toprağın olduğu her yerde yetişebilir. Küçük uzunlukları, parlak kırmızı renkleri ile hepimiz turpu çok seviyoruz! Aman uzunlukları sizi yanılgıya düşürmesin, küçücük olmalarına karşın içlerinde birbirinden büyük yararlar barındırıyorlar. Bu küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
İyi bir lif kaynağı, antioksidan olması ve bulundurduğu çokça vitaminle mucizevi meyve olarak isimlendirilen hurma, ramazan ayının vazgeçilmez meyvesi olduğu üzere artık yılın her ayında tezgahlarda yerini koruyor. İçerdiği bir çok güzellikle nizamlı ve gerçek tüketildiğinde bedenimize da pek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Kuru meyveler, yaş meyvelerin suyunun %60 oranında kaybettirilmesiyle elde edilir. Yapılan bu kurutma işlemi sonrası sadece C vitamini kaybı görülür. Diğer minerallerde kayıp olmadan muhafaza edilir. Kuru meyvelerin içerdiği yüksek antioksidan miktarı sayesinde vücuttaki serbest radikallerle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Tabiatta lif bakımından en güçlü besinlerden biri olan kayısı hakkında merak edilenleri araştırdık. Metabolizmayı düzenlediği bilinen kuru kayısı bilhassa diyet yapmak isteyenler için önerilir. İçeriğinde lifin yanı sıra C vitamini de barındıran kayısı çekirdeği hakkında araştırma yapıldı. Çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt