Yaz Meyveli Parfe Tanımı İçin Materyaller
- 2 muz
- 2 kivi
- 2 şeftali
- 1 tabak çilek (Meyveleri isteğe nazaran çeşitlendirebilirsiniz)
- 1,5 paket krem şanti
- 1 bardaktan az fazla süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket halley
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 fincan su
- 2 fincan şeker
- Çay kaşığının ucuyla tuz (İsterseniz hazır sos da olur)
Yaz Meyveli Parfe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt ile kremşantiyi bir kapta mikserler 3-4 dakika çırpıyoruz soğuması için dolaba koyuyoruz. Bütün meyveleri ve halleyi küçük küçük küp biçiminde doğrayalım.
- Bütün gereçleri daha geniş bir kapta kremşantiyle uygunca karıştıralım. Kek kalıbının tabanına boşluk kalmayacak biçimde streç sinema yerleştirip içine kaşık yardımıyla yerleştirelim ve üstünü de streç sinema ile kapatalım ( Öteki kek kalıbı da olabilir)
- Buzlukta 2 saat kadar donmasını bekleyelim. Çikolata sosunun materyallerini küçük kapta topak kalmayacak biçimde çırpalım kaynayana kadar karıştıralım ocaktan alalım. Ilımaya bırakalım.
- Buzluktan kalıbını alıp bir tepsi üzerine aksi çevirip kalıptan ayırıp üzerine çikolata sosunu dökelim.
- En son üstünü de dilediğiniz üzere süsleyin. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun. Deneyince bana da atarsanız sevinirim. (Buzluktan çıkınca soğuk dondurma üzere soğuk yenmesi gerekiyor, yiyeceğiniz vakit sosunu dönebilirsiniz. )