Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaz Meyveli Parfe

Yaz Meyveli Parfe
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yaz-meyveli-parfe.jpg

Yaz Meyveli Parfe Tanımı İçin Materyaller

  • 2 muz
  • 2 kivi
  • 2 şeftali
  • 1 tabak çilek (Meyveleri isteğe nazaran çeşitlendirebilirsiniz)
  • 1,5 paket krem şanti
  • 1 bardaktan az fazla süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket halley
Çikolata Sosu İçin
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 fincan su
  • 2 fincan şeker
  • Çay kaşığının ucuyla tuz (İsterseniz hazır sos da olur)

Yaz Meyveli Parfe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt ile kremşantiyi bir kapta mikserler 3-4 dakika çırpıyoruz soğuması için dolaba koyuyoruz. Bütün meyveleri ve halleyi küçük küçük küp biçiminde doğrayalım.
  2. Bütün gereçleri daha geniş bir kapta kremşantiyle uygunca karıştıralım. Kek kalıbının tabanına boşluk kalmayacak biçimde streç sinema yerleştirip içine kaşık yardımıyla yerleştirelim ve üstünü de streç sinema ile kapatalım ( Öteki kek kalıbı da olabilir)
  3. Buzlukta 2 saat kadar donmasını bekleyelim. Çikolata sosunun materyallerini küçük kapta topak kalmayacak biçimde çırpalım kaynayana kadar karıştıralım ocaktan alalım. Ilımaya bırakalım.
  4. Buzluktan kalıbını alıp bir tepsi üzerine aksi çevirip kalıptan ayırıp üzerine çikolata sosunu dökelim.
  5. En son üstünü de dilediğiniz üzere süsleyin. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun. Deneyince bana da atarsanız sevinirim. (Buzluktan çıkınca soğuk dondurma üzere soğuk yenmesi gerekiyor, yiyeceğiniz vakit sosunu dönebilirsiniz. )
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt