Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaz sıcaklarında Ramazan

Yaz sıcaklarında Ramazan
0
77

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Ramazanın gelmesine sayılı günler kaldı Ramazan ayında sağlığa zararlı ve dengesiz beslenenlerde halsizlik, mide ağrısı, sindirim güçlüğü, kan basıncı düşmesi, mide ve barsak sorunları gibi çoğu sağlık problemi ortaya çıkabilir id Gad300250Bilhassa son yıllarda oruç tutulan saatin uzaması ve sıcaklıkların artması gıda öğesi ve sıvı alımı konusunda daha alıngan olmamızı gerektiriyor İftar ve sahurda ağır ve yağlı gıdaların yerine hafif, posalı ve sebze ağırlıklı beslemek daha doğru Bu ramazan bilhassa dikkat edilecek hususların en başında susuzluğun engellenmesi için önlemlerin alınması gerekmektedirRamazan'da Uygulanacak Birkaç Püf NoktasıÖzellikle iftarın geç, sahurun erken saatte olması insanları daha fazla gece yatmadan yemek yemeye itebiliyor Ancak belirtmek isterim ki zaten uzun olan açlık süresini uzatmak ramazan ayındaki sağlığımızı olumsuz etkileyecektirSahur yemeğinde protein ağırlıklı beslenmek insülinin dengelenmiş salınmasını sağlayacaktır Özellikle haşlanmış yumurta bu anlamda iyi bir protein kaynağıdırSahurda kızartma, aşırı yağlı, aşırı şekerli ve mayalı besinlerden uzak durulmalıdır Bu durum sindirim güçlüğü ve susama etkilerini tetikleyebilir Kahvaltılık türü hafif yiyecekler, bütün buğday ekmeği, şekersiz komposto seçim edilebilirAşırı sıcaklardan nedeniyle en büyük problemlerden biri olan susuzluğu engellemek için su ihtiyacı karşılanmalıdır Sahur ve iftarda toplam 23 L su, bunun yanına meşrubat olarak ayran, şekersiz komposto, taze meyve suları kullanılabilirBu ramazan ortalama 1617 saatlik istek olduğu için iftarda ansızın bire yüklenmemek, 1 2 hurma ve çorba ile oruç açıldıktan sonradan 1520 dakika beklenmesi keza tokluk hissinin oluşmasını sağlar keza de yoğun insülin salınımını engellerAyrıca iftarda tüketilen yemekleri ağır ağır tüketmeniz dispepsi problemleri yaratabilirSeçilen yemeklerin pişirme yöntemleri önemlidir Bilhassa ızgara, fırında veya haşlama seçim edilmelidir Bu şart sizi mide krampları ve mide yanmalarından koruyacaktırAyrıca ramazanın en önemli unsuru ramazan pidesini de unutmayalım, beyaz unlu ve nefis olan ramazan pidesinin 18 orta boyunun 2 dilim ekmeğe eşit geldiğini de hatırlatalımRamazanın en manâlı yanı tatlılar konusu, ağır tatlılar yerine  yaz tatlısı olarak dondurma ya da sulu yaz meyveleri fazla uygundurİftar yemeğinden 152 saat sonradan sindirime ve metabolizmaya tezgâhtar olması sebebiyle hafif yürüyüş egzersizleri önerilirDyt Figen Fişekci Üvez http:wwwkidsgourmetcomtrwwwkidsgourmetcomtr
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt