Yaz Tatlısı Nasıl Yapılır
Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı
Yaz Tatlısı icin gerekli olan malzemeler:
1 tane beyaz ekmek (12 gunluk); dilimlenmiş olarak
6 su bardağı (675 g) taze ahududu (cilek, vişne, boğurtlen de olabilir)
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
4 yemek kaşığı (60 ml) su
4 su bardağı (450 g) karışık mevsim meyveleri
Suslemek icin;
Nane yaprağı
Yarım limonun suyu
imagesyaztatlisitarifiresimli5ad3f72b150ac
Yaz Tatlısının yapılışı
1 Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını cıkarın Bir kek kalıbının kenarlarına ve tabanına doşeyin En son kalıbın uzerini kapatmak icin birkac tanesini ayırın Ahududuyu, 14 su bardağı şeker ve suyla birlikte bir tencereye koyun Ahududuları hafifce ezerek, kısık ateşte pişirin Şeker eriyince ateşten alın
2 Ahududulu karışımı, mutfak robotuna ya da blendera koyup, puruzsuz olana kadar cekin Altına bir kase koyup, suzgecten gecirin Suzgecte kalan tortuları atın
3 Suzulmuş meyve puresini kalan şeker ve limon suyuyla karıştırın
4 Kalıptaki ekmek parcalarını cıkarıp, ahududulu purenin icine batırırı Kalıba iyice yerleştirin
5 Meyve puresini, kaşıkla ekmeklerin uzerine dokup ustlerine bastırın Ayırdığınız ekmek dilimlerini de pureye batırıp, en uste dizin Onceden pureye batırdığınız ekmek dilimlerini de ustlerine koyun
6 Kalıbı strecle sarın Kucuk bir tabağı kalıbın uzerine koyun Tabağın uzerine birkac konserve koyup, 824 saat kadar buzdolabında soğutun
7 Kalıbın uzerindeki konserveleri, tabağı ve strec filmi kaldırın Pudingin kalıptan rahatca cıkması icin, kalıpla puding arasında bir bıcak gezdirin Sonra ters cevirip bir servis tabağına koyun Nane yaprağı ve birkac ahududuyla (ya da arzu ettiğiniz meyvelerle) susleyin Dilimleyerek servis yapın
Alıntı
Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı
Yaz Tatlısı icin gerekli olan malzemeler:
1 tane beyaz ekmek (12 gunluk); dilimlenmiş olarak
6 su bardağı (675 g) taze ahududu (cilek, vişne, boğurtlen de olabilir)
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
4 yemek kaşığı (60 ml) su
4 su bardağı (450 g) karışık mevsim meyveleri
Suslemek icin;
Nane yaprağı
Yarım limonun suyu
imagesyaztatlisitarifiresimli5ad3f72b150ac
Yaz Tatlısının yapılışı
1 Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını cıkarın Bir kek kalıbının kenarlarına ve tabanına doşeyin En son kalıbın uzerini kapatmak icin birkac tanesini ayırın Ahududuyu, 14 su bardağı şeker ve suyla birlikte bir tencereye koyun Ahududuları hafifce ezerek, kısık ateşte pişirin Şeker eriyince ateşten alın
2 Ahududulu karışımı, mutfak robotuna ya da blendera koyup, puruzsuz olana kadar cekin Altına bir kase koyup, suzgecten gecirin Suzgecte kalan tortuları atın
3 Suzulmuş meyve puresini kalan şeker ve limon suyuyla karıştırın
4 Kalıptaki ekmek parcalarını cıkarıp, ahududulu purenin icine batırırı Kalıba iyice yerleştirin
5 Meyve puresini, kaşıkla ekmeklerin uzerine dokup ustlerine bastırın Ayırdığınız ekmek dilimlerini de pureye batırıp, en uste dizin Onceden pureye batırdığınız ekmek dilimlerini de ustlerine koyun
6 Kalıbı strecle sarın Kucuk bir tabağı kalıbın uzerine koyun Tabağın uzerine birkac konserve koyup, 824 saat kadar buzdolabında soğutun
7 Kalıbın uzerindeki konserveleri, tabağı ve strec filmi kaldırın Pudingin kalıptan rahatca cıkması icin, kalıpla puding arasında bir bıcak gezdirin Sonra ters cevirip bir servis tabağına koyun Nane yaprağı ve birkac ahududuyla (ya da arzu ettiğiniz meyvelerle) susleyin Dilimleyerek servis yapın
Alıntı