Yaz Türlüsü (Bamyalı) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biberi
- 4 adet sivri kıl biber
- 4 diş sarımsak
- 2 küçük kuru soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 kase bamya
- 1 kase taze börülce
- 2 adet domates
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım limon
Yaz Türlüsü (Bamyalı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytin yağını tencereye alalım soğanları biberleri güzelce soteleyelim.
- Salçayı da katıp kavuralım.
- Akabinde ben et kullandım onları da evvelden haşladım üzerine bezelye fasulye patlıcan bamyayı ekledim hiç karıştırmadan devamında patates domates ekleyip üzerine 3 kepçe et suyu ekledim.
- Tuz ve baharatları da ekleyip limonu da sıkıp altı kısık müddet boyunca kapalı karıştırmadan pişmeye bırakıyoruz. Yapanlara afiyetler şifa olsun teşekkür ederim. ????????????????.