Yaz Türlüsü Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 3 tane domates
- 3-4 diş sarımsak
- 3 tane yeşil biber
- 2 tane patlıcan
- 1 paket mantar( 400 gramlık)
- 2 tane patates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber varsa tavuk baharatı
Yaz Türlüsü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dolabınızda ne varsa ekleyebileceğiniz şahane bir yemek ????
- Öncelikle kıymayı tavaya alalım kavurmaya başlayalım rengi dönünce üzerine sıvı yağ, ince doğranmış soğan ve biberi ek edip kavurmaya başlayalım.
- Kavrulunca salçayı ek edip karıştıralım.
- Üzerine küp küp doğranmış 2 tane domates ve sarımsağı ek edip karıştıralım tuz ve baharatları ek edelim.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ek edip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım zerzevatları soyup doğrayalım, t
- Tencerenin alt katına patatesi dizelim.
- Üzerine bir kepçe kadar kıymalı harçtan ek edelim.
- Üzerine mantarı dizelim tekrar sostan ekleyelim ve patlıcanı dizelim.
- Tekrar sos gezdirip en üste dilimlenmiş domates ekleyelim.
- Kalan sosu her yerine gezdirip kısık ateşte denetimli bir formda pişirelim afiyet olsun.