Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaz Yemeği Patlıcan

Yaz Yemeği Patlıcan
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yaz-yemegi-patlicann.jpg

Yaz Yemeği Patlıcan Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet kemer patlıcanı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Yaz Yemeği Patlıcan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir. ( acı tadı çıksın ve beklerken kararma yapmasın diye) domatesler kabuğu soyulur ve minik minik doğranır soğanlar küp küp yemeklik doğranır sarımsaklar iri halde doğranır.
  2. Tencereye zeytinyağı konulur içerisine soğan ve sarımsaklar konur kavrulur pembeleşince içerisine salça eklenir biraz kavrulur sonra domates eklenir 2-3 sefer çevrilir karıştırılır.
  3. Sonra suyunu süzdüğümüz tabi tuzundan arındığına emin olduğumuzda patlıcanlar tencereye eklenir tuz eklenir ve karıştırılır tencerenin ağzı kapatılır.
  4. Kaynayana kadar ocağın altı açık kalır kaynadıktan sonra içerisine su katılır ve kaynayana kadar bekletilir. Su kaynadıktan sonra ocağın altı yeterlice kısılır ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Not : Patlıcan narin bir zerzevat olduğu için pişirme esnasında çok karıştırılmaz erir yoksa.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt