Yaz Yemeği Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet kemer patlıcanı
- 1 baş sarımsak
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Zeytinyağı
Yaz Yemeği Patlıcan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir. ( acı tadı çıksın ve beklerken kararma yapmasın diye) domatesler kabuğu soyulur ve minik minik doğranır soğanlar küp küp yemeklik doğranır sarımsaklar iri halde doğranır.
- Tencereye zeytinyağı konulur içerisine soğan ve sarımsaklar konur kavrulur pembeleşince içerisine salça eklenir biraz kavrulur sonra domates eklenir 2-3 sefer çevrilir karıştırılır.
- Sonra suyunu süzdüğümüz tabi tuzundan arındığına emin olduğumuzda patlıcanlar tencereye eklenir tuz eklenir ve karıştırılır tencerenin ağzı kapatılır.
- Kaynayana kadar ocağın altı açık kalır kaynadıktan sonra içerisine su katılır ve kaynayana kadar bekletilir. Su kaynadıktan sonra ocağın altı yeterlice kısılır ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.