
Yaz Yemeklerinin Favorisi İmam Bayıldı Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane bostan patlıcan
- 3 tane domates
- 1 tane yeşil biber
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz (Kendinize nazaran ekleyebilirsiniz)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Zeytinyağı
- 1 çay bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı tuz
- Çok az karabiber
- Gereğince sıvıyağ
Yaz Yemeklerinin Favorisi İmam Bayıldı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15 dakika bekletip suyunu süzün güzelce peçete ile kurulayıp kızgın yağda dikkatli her tarafını kızartıp kağıt havluya koyun fazlalık yağını kağıt peçete çeksin.
- Soğanı jülyen kesin. Domatesin kabuğunu soyun ince küp küp kesin. Biberi ince kesin. Sarımsağı ince kesin.
- Tavaya az zeytinyağı dökün soğanı sarımsağı az kavurup biberi ekleyin biraz daha kavurup domatesi ekleyin domates suyunu çekince tuz karabiber ve maydanoz ekleyip karıştırın ocaktan alın.
- Kızaran patlıcanları yukardan aşağı ortadan bıçakla yarın ortasını kaşıkla açıp domatesli karışımı içine bol bol koyun üzerine salçalı sos yapın dökün.
- Evvelden ısınmış 190 derece alt üst ayarda 20-25 dakika pişirin fırından alın üzerine taze maydanoz serpip soğuk servis edebilirsiniz afiyetle inşallah.